OM OSS

 

Välkommen till Laszlo´s Krog & Catering – den mysiga kvarterskrogen i Hjulsbro!
För dig som älskar god mat, för dig som är kräsen med vad Du stoppar i dig, för dig som är nyfiken och vill uppleva nya smaksensationer – då har Du kommit rätt!

Jag heter Hozan Mohammed och har ägt Laszlo´s Krog & Catering sedan 2013 och är en av tre kockar. Att säga att jag är passionerad av matlagning är ett klart understatement. Jag brinner verkligen för denna ädla konst och jag kan försäkra dig att det har smittat av sig på alla som jobbar här på Laszlo´s. Det är en lycka för oss varje gång någon personligen kommer till oss och säger hur fantastiskt god maten var. Och Du ska veta att vi ofta får höra det och då sträcker vi litet extra på oss. Eller när man kommer tillbaka till oss.

Familjen som framgångsrikt driver Laszlo´s Krog & Catering i Hjulsbro

Alla restauranger kan fylla på med nya gäster, men att få dem att komma tillbaka – det är den stora utmaningen och ett tecken på att man har lyckats.
Konsumenten är mycket mer kräsen idag jämfört med bara för några år sedan och ställer krav på råvarorna vi inhandlar. Och det med rätta! Vi har sedan några år tillbaka bemödat oss att i största möjliga mån tillhandahålla närproducerade varor. Vår restaurang har ett flertal leverantörer i Linköpings närhet där vi inhandlar kött och grönsaker (under säsong) och vi har märkt att våra gäster uppskattar detta mycket. Lika noga är vi då det gäller att ställa krav på våra leverantörer av vin och öl och ser en tydlig trend som går mer och mer mot ekologiska viner och alkoholfritt öl. Självklart är vi på alerten även där och är kräsna då vi väljer våra leverantörer.

Fotografi Konsum Hjulsbro: Karl-Johan Stenhardt/Östergötlands museum

Din måltid hos oss ska vara en helhet.

När Du besöker oss ska Du veta att vi bemödar oss med att din måltid hos oss ska vara en helhet – god mat, goda och matchande drycker, en trevlig miljö och toppad med en utsökt service. Det här är också viktigt för oss på Laszlo´s.

Byggnaden som restaurangen ligger i har sin egen lilla historia.
Den byggdes 1932 som Konsumaffär i Hjulsbro och 60 år senare byggdes fastigheten ihop med en ny hyreshusdel.

Laszlo Kirsh, först i Linköping med att baka pizza och sälja till sugna Linköpingsbor. Redan 1970…då på Amalfi.

När Konsumbutiken las ned året efter tog Laszlo Kirsh över och öppnade något som kom att bli väldigt populärt inte bara bland boende i Hjulsbro utan för folk i hela Linköping – restaurangen Laszlos Krog. Laszlo Kirsh drev restaurangen fram till 2004. Den har därefter drivits i olika regi och 2013 tog nuvarande ägaren Hozan Mohammed över.

 

I september-halva oktober 2018 var restaurangen stängd för en omfattande renovering som bl a har resulterat i en tidsenlig sportbar och en avdelning för “fine dining”. Laszlo´s Krog & Catering står väl rustade inför framtiden och är anpassad efter våra dagars komfort med krav på ett brett utbud av rätter på menyn och med ett utökat sortiment av drycker. Ett koncept som passar såväl gammal som ung och den lilla kvarterskrogen i Hjulsbro tar uppkäftigt upp konkurrensen med de litet större restaurangerna i Linköpings city.

Än en gång välkommen till Laszlo´s Krog & Catering i Hjulsbro!
Hozan med personal